Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.
Contacte Galeria fotogràfica Videos dron

En l'actualitat el maneig d'informació a través de les xarxes de genera múltiples avantatges, tant a nivell de l'administració pública (regionalització, planificació, xarxes, desenvolupament regional i urbà, etc.), com també a nivell comercial. Perquè aquest maneig sigui efectiu i àgil les empreses proveïdores de programari van desenvolupar els denominats SIG.

Un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG) consisteix bàsicament a vincular els elements espacials representats en un mapa (carrers, illetes, xarxes de comunicació, municipis, etc.) amb informació relativa als mateixos. Això permet: EMMAGATZEMAR, EXTREURE i ANALITZAR les dades associades a cadascun d'aquests elements espacials.

Però el SIG no solament permet identificar i obtenir informació d'un element per mitjà d'un simple clic del ratolí, sinó (i mes important) graficar les dades, comparar, seleccionar elements sobre la base de certes característiques, connectar un element a altra base de dades, etc.

D'aquesta forma la seva empresa pot conèixer ràpidament quina de les seves agències és la qual posseeix major volum de vendes en cert mes, com és l'estoc de determinat producte en determinada ciutat, representar elements nous (negocis, estacions de servei, pous d'aigua, etc.) per mitjà de les seves coordenades o adreces postals, introduir dades censals en la seva àrea d'interès per a localitzar les zones amb major quantitat de clients potencials, obtenir dades visualment representatives de les existències agropecuàries en les seves propietats, localitzar els seus clients mes habituals per a oferir-los millors serveis, etc.

Un avantatge destacable és que aquesta base de dades geogràfiques no és estàtica, sinó que és dinàmica doncs és susceptible d'actualitzar-se i millorar-se permanentment.